ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρες… Κατάρας στο ταξίδι για Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Μέρες… Κατάρας στο ταξίδι για Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2017, 12:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ταλαιπωρήθηκαν οι οδηγοί που ταξίδεψαν χτες από και προς Αθήνα, καθώς η χιονόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε προβλήματα. «Ίδιο χιόνι έχει στο Μέτσοβο και στη Φιλιππιάδα» είναι η χαρακτηριστική ατάκα από την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια, ενώ χιόνισε στην Πρέβεζα και στην Άρτα.

Βαριά οχήματα που δεν είχαν αλυσίδες ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Τερόβου, δυσκολεύοντας πολύ την κυκλοφορία.

Και αν όσοι ξεκινούσαν από τα Γιάννενα ταλαιπωρήθηκαν λιγότερη ώρα, δεν ισχύει το ίδιο γι αυτούς που από χτες το μεσημέρι ταξίδευαν στην αντίθετη κατεύθυνση, από Αθήνα προς Γιάννενα. Το χιόνι προκάλεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα στον ήδη προβληματικό υπό κατασκευή δρόμο Αθηνών-Πατρών, ενώ για ένα διάστημα έκλεισε και η γέφυρα στο Ρίο, χειροτερεύοντας την κατάσταση και στις δύο άκρες της.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ με κατεύθυνση Γιάννενα και Ηγουμενίτσα έφτασαν ξημερώματα στους προορισμούς τους, μετά από ταξίδι 10 και 11 ωρών.

Την ίδια ώρα, ο νομός χτυπάει θερμοκρασίες ρεκόρ: Το πρωί της Κυριακής στα Γιάννενα καταγράφηκαν θερμοκρασίες με διψήφιο μείον (έως και -10), ενώ στο Μέτσοβο το θερμόμετρο έδειξε-15 και σε Κόνιτσα-Ζαγόρι -12.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων ρίχνουν παντού αλάτι στους δρόμους, συνιστώντας στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή, να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να διατηρούν την ψυχραιμία τους.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back