Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρες επιδότησης εισιτηρίων

Εικόνα του άρθρου Μέρες επιδότησης εισιτηρίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2017, 00:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τον δήμο Ιωαννιτών, και ο δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε την επιδότηση εισιτηρίων όχι μόνο του αστικού ΚΤΕΛ αλλά και του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Και τα δύο ΚΤΕΛ πραγματοποιούν δρομολόγια στον δήμο. Για τον δήμο Ζίτσας είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που επιδοτεί τα εισιτήρια. Για το 2017 λοιπόν το ποσό της επιδότησης θα ανέλθει στα 89.970 ευρώ και για τα δύο ΚΤΕΛ (70.680 για το Αστικό και 19.290 για το Υπεραστικό).

«Για ακόμη μία χρονιά με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο Δήμος επιδοτεί τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ χωρίς δεύτερη σκέψη πετυχαίνοντας αυτή τη φορά, χάρη και στην προσπάθεια του αρμόδιου αντιδημάρχου, μικρότερη επιβάρυνση για το Δήμο με τις ίδιες και επιπλέον υπηρεσίες για τους δημότες που μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες», ανέφερε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε ομόφωνα τη σύμβαση με τα δύο ΚΤΕΛ.

Από Ροδοτόπι, Άνω και Κάτω Λαψίστα και Γαρδίκι με προορισμό την πόλη και αντίστροφα, το εισιτήριο θα κοστίζει 1,70 ευρώ (από 2,20) και 0,80 το μειωμένο (από 1,10). Από Ροδοτόπι, Άνω και Κάτω Λαψίστα και Γαρδίκι με προορισμό την πρώην Παιδόπολη, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,80 ευρώ σε 0,60ευρώ.

Από την Ελεούσα και τη Βουνοπλαγιά προς την πόλη και αντίστροφα, το εισιτήριο θα κοστίζει 1,20ευρώ και 0,60 ευρώ το μειωμένο. Οι τιμές για τα δύο αυτά συγκεκριμένα δρομολόγια ισχύουν από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 13.30 έως τις 15.30 το μεσημέρι, κατά τις ώρες αιχμής δηλαδή.

Επίσης, με τη  νέα σύμβαση γίνεται επέκταση αλλά και δημιουργία νέων δρομολογίων. Ένα νέο δρομολόγιο θα γίνεται από την Ελεούσα προς τον Προφήτη Ηλία (όπου βρίσκεται το κοιμητήριο). Τέλος, τα επιδοτούμενα δρομολόγια για τους κατοίκους-εργαζόμενους των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης, Ασφάκας, Πετσαλίου και Ζίτσας συνεχίζονται και φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back