Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΜέΡΑ25: Συμπαραστέκεται στην Επιτροπή Φαναρίου Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25: Συμπαραστέκεται στην Επιτροπή Φαναρίου Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 22:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα Φαναρίου Πρέβεζας για τη διάσωση του δάσους της Βαλανιδορράχης βρίσκεται το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων.

Μια δήλωση συμπαράστασης που γίνεται ενόψει της αυριανής εκδίκασης μήνυσης που  έχει υποβάλλει ένας εκ της Διαχειριστικής Επιτροπής του δάσους της Βαλανιδορράχης. Το δικαστήριο θα γίνει στην Πρέβεζα.

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων κάνει λόγο για «στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτών με στόχο τον εκφοβισμό όλων. Έτσι προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό της Επιτροπής Αγώνα Φαναρίου Πρέβεζας που προσπαθεί να πετύχει να μείνει το δάσος δημόσιο και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία». Και συνεχίζει: «Η πρακτική της δικαστικής πίεσης στα κινήματα από οικονομικά συμφέροντα βρίσκει το ΜέΡΑ25 στην πλευρά των κινημάτων, τα οποία εθελοντικά και με πενιχρά μέσα αγωνίζονται να διασώσουν το περιβάλλον από τη λαίλαπα της χρεοδουλοπαροικίας και της Μητσοτάκης Α.Ε.».

Σε αυτό το σημείο, το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει τροπολογία για εισαγωγή αντι-SLAPP (Strategic lawsuits against public participation) νομοθεσίας στην Ελλάδα. Η πρακτική SLAPP αφορά μηνύσεις ή αγωγές που υποβάλλονται από κάποιο ισχυρό πρόσωπο, εταιρεία, οργανισμό ενάντια σε μη κυβερνητικά πρόσωπα, οργανισμούς, κινήματα, πολίτες που εκφράζουν κριτική απέναντι στο πρώτο.

Διαβάστε:

Δάσος Βαλανιδορράχης: Ανοιχτή υπόθεση

Η μάχη της Βαλανιδορράχης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back