Oikonomou pisoi

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων στηρίζει τη «συνέλευση πρυτανείας»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 23:04

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, στηρίζει τη «συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και την κατάληψη της πρυτανείας που πραγματοποίησε, με στόχο τη συνέχιση του σημαντικού αυτού αγώνα μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών».

Αναφέρει επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα, η εκπαιδευτική κοινότητα, έχει κάνει κατανοητό στην κυβέρνηση, πως το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά. Έπειτα από μια δεκαετή υποβάθμιση της παιδείας, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων που έφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, η εκπαιδευτική κοινότητα δε στοχεύει να επιτρέψει την περαιτέρω αυτή υποβάθμιση, αντιθέτως, συνεχίζει όλο και πιο έντονα την πάλη για μια δωρεάν, ελεύθερη και δημοκρατική παιδεία».

Καλεί τέλος τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη «να μη σταθεί εμπόδιο στον δίκαιο αυτό αγώνα που συντελείται και, από τη θέση ισχύος που κατέχει, να συμβάλει τόσο στην ανατροπή αυτού του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, όσο και στην ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στις σχολές τους, στον χώρο όπου ανήκουν και από τον οποίο απουσιάζουν έναν ολόκληρο χρόνο, εξαιτίας της εσκεμμένης αδράνειας της υπουργού παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back