Oikonomou pisoi

ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: «Ομόφωνο και βροντερό όχι στις εξορύξεις»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2023, 09:42

Η ΟΒ Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 στηρίζει τη διαφωνία των κατοίκων της περιοχής των Κουρέντων, όπου θα γίνει η ερευνητική εξόρυξη.

«Σε μια κατάμεστη αίθουσα, δηλωτική της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας για το προαναγγελθέν έγκλημα των εξορύξεων, η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων τάχθηκε κατά» τονίζει το κόμμα και προσθέτει ότι ο δήμαρχος Ζίτσας «ενώ αρχικά είχε προγραμματίσει να εισηγηθεί θετικά, τροποποίησε την αρχική του τοποθέτηση προτείνοντας να εγκριθεί από το Δ.Σ μόνο η ερευνητική διαδικασία και όχι οι εξορύξεις. Η πρόταση αυτή που τελικά ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ, συνιστά εμπαιγμό και παρελκυστική πολιτική, αφού η ερευνητική διαδικασία δίνει το πράσινο φως για την διενέργεια των εξορύξεων».

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεσμεύεται ότι τόσο σε επίπεδο κινηματικό όσο και σε κοινοβουλευτικό, «θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να αναδεικνύει την αναγκαιότητα αποτροπής κάθε εξορυκτικής διαδικασίας. Καμία εξόρυξη σε καμία περιοχή της χώρας. Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στα έγκατα της γης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back