Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ΜεΡΑ25 για το νερό στον Άνω Καλαμά

Εικόνα του άρθρου To ΜεΡΑ25 για το νερό στον Άνω Καλαμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 02:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΜεΡΑ25 Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του για την «είδηση που αφορά στην έντονη θολότητα του πόσιμου νερού» στην περιοχή του Άνω Καλαμά.

Σημειώνει σχετικά ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις φωνές κατοίκων της Δ.Ε. Άνω Καλαμά, οι οποίοι αναρωτιούνται για την ενδεχόμενη σύνδεση της πρόσφατης εξαιρετικά έντονης θολότητας του νερού που φθάνει στις βρύσες των σπιτιών τους ως πόσιμο, με την διεξαγωγή έργων κατασκευής αιολικών πάρκων στο όρος Κασιδιάρης».

Το ΜεΡΑ θεωρεί ότι ναι μεν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μέσο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ένα περιβαλλοντικό γενικά μέτρο, τονίζει δε ότι «δεν ενστερνιζόμαστε τις ΑΠΕ ανεξάρτητα από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις -ούτε αποσπασματικά, ξέχωρα δηλαδή από τον αναγκαίο κατά την αντίληψή μας γενικότερο σχεδιασμό για τη διαχείριση τόσο της ενέργειας όσο και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας».

Τέλος, δηλώνει ενάντιο στις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων και ζητάει από τις αρχές να αναλύσουν δείγματα του νερού και να γίνει επίσημο πόρισμα, για τα αίτια του φαινομένου. « Απαιτούμε να φθάνει  καθημερινά ασφαλές και καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών μας» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back