ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΜέΡΑ25: Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25: Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2023, 16:48
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑΙ και συνομίλησε με τον πρόεδρο της επιχείρησης Άρη Μπαρτζώκα, καθώς και τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων Βασίλη Μασαλά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αμφότεροι έθεσαν το ζήτημα της «υποστελέχωσης της επιχείρησης σε κρίσιμους τομείς στο οργανόγραμμα της επιχείρησης», ως αποτέλεσμα του «παγώματος» προσλήψεων από το 2010 και μετά.

Ακόμα, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι-ες της επιχείρησης είναι άνω των 60 ετών «που με τα συνοδά για αυτή την ηλικία προβλήματα όρασης να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να διαβάζουν τις αριθμητικές ενδείξεις των υδρομέτρων».

Επίσης, τονίζει πως «αναγνωρίσθηκε τόσο από πλευράς της διοίκησης αλλά και του εκπροσώπου των εργαζομένων, το πρόβλημα της ακριβότερης τιμολόγησης νερού στην πόλη των Ιωαννίνων σε σχέση με άλλους δήμους της χώρας αλλά και του κέντρου των Ιωαννίνων σε σχέση με όμορους Δήμους».

«Σε σχετική ερώτηση για το πόσο καιρό ακόμα το νερό θα θεωρείται αγαθό και όχι εμπόρευμα ήταν κοινή η αίσθηση της αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 και του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ ότι ο καιρός γαρ εγγύς» τονίζει το κόμμα και καταλήγει: «Το νομικό πλαίσιο για την μετατροπή του νερού από αγαθό σε εμπόρευμα από την Μητσοτάκης ΑΕ είναι ήδη έτοιμο με αγνόηση των πορισμάτων της επιστημονικής επιτροπής της βουλής αλλά και του ΣτΕ που παρουσιάζουν το νερό ως δημόσιο αγαθό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3