ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜέΡΑ25: «Δεν θα περάσει, δεν θα εφαρμοστεί»

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25: «Δεν θα περάσει, δεν θα εφαρμοστεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 14:39
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του για το νόμο για τα πανεπιστήμια, αναφέρει:

«Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές ανάγκες και τα σύγχρονα διακυβεύματα, τόσο του πανεπιστημίου και της κοινωνίας όσο και της εποχής, μαρτυρώντας την ένδεια της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση και την απουσία οράματος για την ανόρθωση και ανθοφορία της κοινωνίας. Μάλιστα η επιχειρούμενη στο σχέδιο νόμου σύγχυση των διακριτών αποστολών και λειτουργιών των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη είναι τέτοια, ώστε αυτό αδυνατεί να συγκεντρώσει όχι μόνον την καθολική στήριξη της πολιτικής παράταξης που το εισάγει αλλά και την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.  Tο πανεπιστήμιο χρειάζεται περισσότερη και πραγματική δημοκρατία και όχι διολίσθηση των λειτουργιών και της διοίκησής του σε αυταρχικές κατευθύνσεις. Το σχέδιο νόμου δεν θα περάσει και δεν θα εφαρμοστεί».

Αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με την Πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» και συζήτησε τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «υπογράμμισαν τη σχεδόν καθολική απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα (αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών, Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων)» και παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 επεσήμαναν ότι «το ζήτημα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και οι υπόλοιπες πειθαρχικές ρυθμίσεις που εισάγει το νομοσχέδιο όχι μόνο αντιστρατεύονται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, αλλά εντάσσονται σε ένα συνολικότερο κυβερνητικό εγχείρημα αντιμεταρρύθμισης στα ΑΕΙ, με σκοπό να αλλάξει εντελώς η εικόνα και ο ρόλος των πανεπιστημίων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3