ΕΛΛΑΔΑ

Μέλι… από τον τόπο σου

Εικόνα του άρθρου Μέλι… από τον τόπο σου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2018, 10:58
ΕΛΛΑΔΑ

«Το Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του 10ου Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος παραγωγοί και από τα Γιάννενα και τιμώμενη Περιφέρεια είναι το Νότιο Αιγαίο.

Εκτιμάται ότι οι περίπου 20.000 μελισσοκόμοι και οι περισσότερες από 1.300.000 κυψέλες δίνουν μια παραγωγή περίπου 15.000 τόνων ετησίως.

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως χρειάζονται να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, της καθιέρωσης ελληνικού σήματος, για την πιστοποίηση του προϊόντος, για την ανάδειξη της ονομασίας προέλευσης, καθώς και για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών «εργαλείων» της ΕΕ, «ώστε το ελληνικό μέλι να αποκτήσει την θέση που του αρμόζει. Αναγκαία είναι και η διαφύλαξη της ελληνικής παραγωγής μελιού από τις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων μελιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back