Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μελέτη Υγείας και… με Covid-19

Εικόνα του άρθρου Μελέτη Υγείας και… με Covid-19
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2020, 15:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και η οποία αποτελεί μια συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων, επιστρέφει.

Μετά από μία μακρά περίοδο αναστολής των επισκέψεων των συμμετεχόντων στα γραφεία της Μελέτης, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που επέφερε η πανδημία, τα ραντεβού θα είναι ξανά διαθέσιμα από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το ιατρικό προσωπικό και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα ή με ένα κλικ να συμμετάσχουν με ασφάλεια σε μια πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη.

Τα ραντεβού κλείνονται στην ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή στο τηλέφωνο 26512 00462 (πρωινές ώρες). Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Γιάννενα (οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας).

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι μία επιδημιολογική μελέτη που θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών. Σε αυτήν συμμετέχουν άντρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους.

Η μελέτη αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών. Όλο το προηγούμενο μήνα, συμμετείχε κι αυτή στην επιστημονική μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού τόσο με αναλύσεις σε δείγματα αίματος όσο και με νέα ερωτηματολόγια. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται έρευνα για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού από τον COVID-19 στην υγεία μας.

Αυτή η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili (URV) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Sanitaria Pere Virgili (IISPV) της Ισπανίας για την αξιολόγηση του αντίκτυπου που μπορεί να έχει ο εγκλεισμός στο βάρος των πολιτών, τις διατροφικές συνήθειες, τη συμπεριφορά, τις αλλαγές του ύπνου και της διάθεσης.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα συγκριθούν με δεδομένα που λαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας έτσι την αξιολόγηση των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι διάφορες στρατηγικές εγκλεισμού που υιοθετούνται σε κάθε χώρα στην υγεία του πληθυσμού.

Όσοι έχουν ήδη συμμετάσχει στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου, μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/G3MgjE98cgSz83HS7

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουν συμμετάσχει στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου, μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/ZwzVWMwiqLBnLFha6.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back