ΚΟΣΜΟΣ

Μέι: Αιφνιδίασε με πρόωρες εκλογές

Εικόνα του άρθρου Μέι: Αιφνιδίασε με πρόωρες εκλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2017, 17:08
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Τερέζα Μέι.

«Μόλις προήδρευσα μια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου συμφωνήσαμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει γενικές εκλογές για τις 8 Ιουνίου», ανακοίνωσε η Μέι έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνησή της έχει το σωστό σχέδιο για να διαπραγματευθεί τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι χρειάζεται πολιτική ενότητα στο Λονδίνο.

Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα καταθέσει αύριο τη σχετική νομοθεσία που θα ανοίξει το δρόμο για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.


ΥΠΕΡ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ

Καλοδεχούμενες για ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν οι πρόωρες εκλογές.

«Οι Εργατικοί θα προσφέρουν στη χώρα μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση σε αντίθεση με μια κυβέρνηση που απέτυχε να ξαναχτίσει την οικονομία, που κατάφερε να μειώσει το βιοτικό επίπεδο και έφερε επιζήμιες περικοπές στα σχολεία» αναφέρει ο ηγέτης των Εργατικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3