ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλος δακτύλιος: Περιμένοντας τις απαλλοτριώσεις

Εικόνα του άρθρου Μεγάλος δακτύλιος: Περιμένοντας τις απαλλοτριώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2019, 23:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για τη δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου, του οδικού άξονα που θα συνδέει τον κόμβο Βογιάνου με τον κόμβο του Πανηπειρωτικού Σταδίου, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη για το οδικό έργο, ενώ κάθε άλλο παρά αποκλείεται σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια να έρθει η κήρυξη των απαλλοτριώσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο τον πίνακα για τον καθορισμό τιμής μονάδας. Για τη δημοπράτηση του έργου, απαιτείται, τουλάχιστον, να οριστεί δικάσιμος στο  Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Τη σχετική ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης του οδικού άξονα έκανε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος. Η ενημέρωση έγινε μετά από ερώτημα που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης ότι ο οδικός αυτός άξονας θα έπρεπε να καταλήγει στο Κουτσελιό, στην Εγνατία οδό.

Το έργο του μεγάλου δακτυλίου, μετά από αρκετές περιπέτειες (προσφυγές από πολίτες, ακύρωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης κ.λπ.), εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» τον Σεπτέμβριο του 2019 με προϋπολογισμό 27,3 εκατ. ευρώ. Ο δρόμος θα έχει συνολικό μήκος 4.360 μ. περίπου.

Στο μεγαλύτερο μήκος της ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας(οδός Γεννηματά και Λεωφόροι Ιωνίας, Ειρήνης). Η αρτηρία σε όλα τα τμήματά της αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και νησίδα. Το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25μ. Το έργο αποτελείται από επτά ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, αλλά και παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

Στη συμβολή της αρτηρίας με την οδό Ιωαννίνων θα γίνει ισόπεδος κυκλικός κόμβος, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τη σύνδεση με το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Το όλο έργο περιλαμβάνει ακόμα έργα αποστράγγισης, μεταφορά δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ και σύστημα τηλεδιαχείρισης φωτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back