Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μεγαλομέτοχοι Apple: Εκστρατεία κατά του εθισμού των κινητών τηλεφώνων

Εικόνα του άρθρου Μεγαλομέτοχοι Apple: Εκστρατεία κατά του εθισμού των κινητών τηλεφώνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2018, 16:22
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δύο μεγαλομέτοχοι της Apple καλούν την εταιρεία να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιδιά, ισχυριζόμενοι ότι τα προϊόντα της κινδυνεύουν να προκαλέσουν μακροχρόνια σωματική ή ψυχική βλάβη.

Οι μέτοχοι, το fund Jana Partners, το οποίο ανήκει σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, και το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Δασκάλων της Καλιφόρνια (CalSTRS), το μεγαλύτερο στη χώρα, κατέχουν μετοχές της εταιρείας 2 δισ. δολαρίων. 

Το περασμένο Σάββατο έστειλαν επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Apple τονίζοντας ότι η τεράστια δημοτικότητα και η επιτυχία του iPhone καθιστούν υπεύθυνη την εταιρεία στο να διασφαλίσει ότι οι συσκευές δεν θα συμβάλλουν στον εθισμό των παιδιών και της ζητούν να εξετάσει την ανάπτυξη ενός λογισμικού που θα επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τη χρήση του τηλεφώνου από τα παιδιά τους. 

Επίσης, την Κυριακή ο πρώην αντιπρόεδρος της Apple, Τόνι Φάντελ με αναρτήσεις του στο tweeter έγραψε ότι ο «εθισμός είναι υπαρκτός» και κάλεσε τις εταιρείες τεχνολογίας να επικεντρωθούν στο πρόβλημα.

Παράλληλα οι μεγαλομέτοχοι επικαλούνται πρόσφατες μελέτες που συνδέουν την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων με εθισμό και άλλα προβλήματα υγείας, ιδίως μεταξύ των εφήβων. Οι επενδυτές, τέλος, υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές της Apple δεν διαθέτουν επαρκείς διασφαλίσεις για μια κοινωνία που εξαρτάται όλο και περισσότερο από κινητά τηλέφωνα.


Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ APPLE

«Στην Apple προσέχουμε τα παιδιά και εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε ισχυρά προϊόντα που εμπνέουν, ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς στην online προστασία τους», δήλωσε εκπρόσωπος στο Bloomberg. «Έχουμε προγραμματίσει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις για το μέλλον, προσθέτοντας λειτουργικότητα καθιστώντας αυτά τα εργαλεία ακόμα πιο ισχυρά», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back