Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μεγάλη η πίεση στο εργαστήριο μικροβιολογίας»

Εικόνα του άρθρου «Μεγάλη η πίεση στο εργαστήριο μικροβιολογίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2020, 18:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ Πανεπιστημιακού-Χατζηκώστα αναφέρει ότι τα κοντέινερ που τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στο προαύλιο του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ για να φιλοξενήσουν το ιατρείο covid και τον χώρο αναμονής και εξέτασης  των υπόπτων και θετικών περιστατικών, ενώ χρειάζονται 10 τουλάχιστον παθολόγους για τα 2 ιατρεία και 5 γενικούς γιατρούς για την διαλογή, παρά τις πρόσφατες προσλήψεις, σήμερα υπάρχουν 4 μόνιμοι και 3 επικουρικοί στα ΤΕΠ και 5 γενικοί γιατροί αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου, αποδυναμώνοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Τέλος, σημειώνει: «Η πίεση που ασκείται στο εργαστήριο μικροβιολογίας του πανεπιστημίου , με τον ένα και μοναδικό μοριακό αναλυτή των δειγμάτων covid19, γίνεται πλέον αφόρητη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καθυστέρηση στην έκδοση των  αποτελεσμάτων της εξέτασης των δειγμάτων  που λαμβάνονται σε 250 εργαζόμενους και φιλοξενούμενους δύο γηροκομείων της πόλης  από την Δευτέρα, μετά την εύρεση δύο θετικών εργαζόμενων. Αναμένονται να εκδοθούν στο σύνολό τους την Τετάρτη, δύο 24ωρα μετά. Κι αυτό ενώ μια 85χρονη βρέθηκε θετική και νοσηλεύεται στην μονάδα λοιμωδών του ΠΓΝΙ».

Το ΠΑΜΕ, το οποίο στηρίζει την παράταξη, σε ανακοίνωσή του αναφέρει και αυτά: https://typos-i.gr/article/lastixo-ta-metra-gia-ta-kroysmata

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3