ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2021, 17:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο φαίνεται ότι θα αποκτήσουν και τα Γιάννενα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε ότι «υπάρχει ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ» για τη χρησιμοποίηση του κτιρίου του ΠΕΔΥ ως mega εμβολιαστικού κέντρου.

Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση για το προσωπικό που θα απασχοληθεί και το οποίο δεν θα προέρχεται από τα νοσοκομεία. «Για το θέμα αυτό υπήρξε σήμερα επικοινωνία και με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου. Κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των εκκρεμοτήτων δεν δόθηκε πάντως, όπως ούτε για τη λειτουργία του κέντρου.

Αυτή τη στιγμή, μεγάλα κέντρα, με δεκάδες εμβολιαστικές γραμμές, λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και του Στρατού. Η λειτουργία ενός αντίστοιχου κέντρου στα Γιάννενα θα μειώσει τη χρονική απόσταση των ραντεβού και θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς, οι οποίοι σήμερα γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Σημειωτέον ότι λόγω της έλλειψης... άμεσων ραντεβού, μετά και το «άνοιγμα» των ηλικιακών ομάδων, δεν είναι λίγοι οι Γιαννιώτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο σε περιφερειακά εμβολιαστικά κέντρα.

Το κτίριο του ΠΕΔΥ  (Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) είναι ένα κτίριο που κατασκευάστηκε πριν από 15 χρόνια στους Αμπελόκηπους αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Ανήκει δε στον ΕΟΔΥ (ως διάδοχος του ΚΕΕΛΠΝΟ). Μέσα στα χρόνια, πολλοί ήταν οι φορείς που ζήτησαν να τους παραχωρηθεί για να αξιοποιηθεί για διάφορες υπηρεσίες. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η σκέψη να στεγαστεί εκεί κάποια από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ).

Στην εποχή της πανδημίας, ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης είχε εκφράσει την άποψη, πριν από λίγους μήνες, ότι το κτίριο του ΠΕΔΥ θα μπορούσε να φιλοξενήσει ασυμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back