ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την ελπίδα να γίνει θεσμός

Εικόνα του άρθρου Με την ελπίδα να γίνει θεσμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2017, 13:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχεδόν 200 χορευτές ηλικίας 8 έως 14 ετών, από οκτώ πολιτιστικούς φορείς της πόλης, «πάτησαν στα χνάρια των προγόνων τους», συμμετέχοντας στο 1ο φεστιβάλ παιδικών τμημάτων παραδοσιακών χορών του δήμου Ιωαννιτών που διοργάνωσε το Σάββατο το Πνευματικό Κέντρο.

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος τόνισε τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Επίσης σημείωσε ότι σκοπός είναι το Παιδικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων να εξελιχτεί σε θεσμό, με παρουσία αρχικά, όλων των φορέων του δήμου Ιωαννιτών.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, αναφέρθηκαν στη «μεγάλη ευθύνη των δασκάλων να οδηγήσουν με ασφαλή βήματα τους μικρούς μαθητές, ώστε μέσα από τον χορό να λάβουν τα μηνύματα και τα διδάγματα πολιτισμού που θα συνδράμουν στο να διαμορφώσουν καλύτερα την προσωπικότητά τους».

Οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος ήταν: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων, Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Πίνδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο», Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς Ιωαννίνων, Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων και Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back