Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με προσδοκίες για μόνιμη συνεργασία

Εικόνα του άρθρου Με προσδοκίες για μόνιμη συνεργασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2023, 01:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tα Plásmata II της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεκίνησαν και επίσημα, από σήμερα, το «ταξίδι» τους στα Γιάννενα, με τη διοίκηση να διοργανώνει και ένα event (όχι συνέντευξη Τύπου, όπως είχε προαναγγελθεί) στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στην εκδήλωση αυτή, τόσο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου όσο και η διευθύντρια Πολιτισμού της Στέγης Αφροδίτη Παναγιωτάκου, με καταγωγή από τα Γιάννενα, υπογράμμισαν την επιθυμία τους τα Plasmata II να είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας με την πόλη των Ιωαννίνων.  

«Αναπτύσσουμε μια σχέση ώστε να θέλετε να μείνουμε» είπε χαρακτηριστικά η κα Παναγιωτάκου, η οποία ανέφερε ότι η ιδέα για μια έκθεση στα Γιάννενα γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια σε μια συνάντηση του Ιδρύματος με τον εκλιπόντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή των Ιωαννίνων δεν προέκυψε λόγω καταγωγής της κας Παναγιωτάκου ή της δικής του από το Σούλι. «Ήρθαμε γιατί τα Γιάννενα είναι αυτό που είναι. Ένα κέντρο πολιτισμού, ένας κατάλληλος τόπος για να υποδεχθεί αυτή την έκθεση…».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μίλησε για μια «απίθανη δουλειά, για κάτι το υπερφυσικό» και ευχαρίστησε τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση γιατί έδωσε «μεγάλη αξία σε έναν άξιο τόπο» όπως είπε.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου έκανε λόγο για μια «νέα αφετηρία δημιουργίας και έμπνευσης. Ως Δήμος, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη λάμψη των πλασμάτων και να γίνει η πόλη μόνιμα ένα κέντρο τέχνης», εκφράζοντας την προσδοκία του για πιο στενή συνεργασία με τη Στέγη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3