Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Με Μπάιντεν εκτός απροόπτου η σύνοδος της ΕΕ

Εικόνα του άρθρου Με Μπάιντεν εκτός απροόπτου η σύνοδος της ΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2022, 21:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.


Στο μεταξύ, σήμερα η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ ανακοίνωσε… κόντρα κυρώσεις κατά του προέδρου και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Στη Ρωσία, η διαδηλώτρια που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, τιμωρήθηκε τελικά με πρόστιμο 30.000 ρουβλίων.

Στο πεδίο των μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να αντεπιτίθενται στη Χερσώνα. Στο Σούμι και στη Μαριούπολη συνεχίστηκαν οι εκκενώσεις αμάχων, ενώ επαναλήφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εμπόλεμων κρατών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι τόνισε ότι ναι μεν η χώρα του γνωρίζει ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδρούσε με παρόμοιο, με την Ουκρανία, τρόπο, αν γινόταν επίθεση σε μέλος του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3