ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με μήνυμα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς

Εικόνα του άρθρου Με μήνυμα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2017, 18:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Ήπειρο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ. Ο κ. Στέχελ, συνοδευόμενος από την επίτιμη πρόξενο της  Γερμανίας στην Ηγουμενίτσα Κέρστιν Λορ, είχε συναντήσεις σήμερα τόσο με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα όσο και με την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη.

Στη συζήτηση του κ. Μπέγκα με τον γερμανό πρόξενο, επικράτησε το θέμα της ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, με αφορμή και τις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία. Η αναφορά σε αυτό το θέμα δεν ήταν τυχαία, καθώς ο κ. Στέχελ πρόκειται να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Ιωαννιτών για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

«Η παρουσία του γενικού προξένου στις εκδηλώσεις μνήμης είναι συμβολική ειδικά αυτές τις ημέρες και μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών που έφεραν μεγάλη άνοδο στο ακροδεξιό κόμμα AFD, καθότι, εκτός από την καταδίκη των θηριωδιών του ναζισμού, στέλνεται κι ένα μήνυμα ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο δήμαρχος. Στη συνάντηση αυτή, τέθηκαν και θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών ειδικά στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της τεχνολογίας.

Στην πάνω πλατεία, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, η συνάντηση του κ. Στέχελ με την κ. Καλογιάννη ήταν πιο επιχειρηματική. Η κ. Καλογιάννη τον ενημέρωσε για το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με την Περιφέρεια της Νότιας Βεστφαλίας, αλλά και για πολλά άλλα: από το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και τα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών μέχρι τις επικείμενες έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και τη συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Ο γερμανός πρόξενος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ γερμανικών περιφερειών και της Περιφέρειας Ηπείρου στους τομείς της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανίας και του τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back