ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με «μεγάλες προσδοκίες» για τον τουρισμό

Εικόνα του άρθρου Με «μεγάλες προσδοκίες» για τον τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2020, 16:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάτι πολύ δύσκολο, με δεδομένη την τουριστική εικόνα των Ιωαννίνων, επιθυμεί η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, να κάνει δηλαδή την πόλη «προορισμό 365 ημερών».

Παρότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει «καλοκαιρινή» υποδομή σε ένα ορεινό μέρος όπως τα Γιάννενα, σε μια κατεξοχήν καλοκαιρινή τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, η επιτροπή δεν το βάζει κάτω.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναγνώρισε ότι έχει γίνει «αξιόλογη δουλειά τα προηγούμενα χρόνια» και ότι το συντονισμένο σχέδιο έχει σκοπό «η πόλη να αποτελέσει τουριστικό προορισμό 365 μέρες τον χρόνο». Παρών άλλωστε ήταν και ο πρώην σύμβουλος του Δήμου, σε τουριστικά θέματα, Στέφανος Ζέρβας, ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή στη δουλειά που έγινε.

Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού για τις συναντήσεις που είχε στην Κύπρο και την Αλβανία και έκανε γνωστό ότι την επόμενη βδομάδα θα έχει στη Θεσσαλονίκη μία σειρά συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών.

Στη συνάντηση δεν ήταν παρών ο νέος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σπύρος Πέγκας. Αναμένεται να είναι όμως τις προσεχείς μέρες στα Γιάννενα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Ελισάφ, ο Δήμος «θα συμμετάσχει οργανωμένα στην τουριστική έκθεση που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Ισραήλ» και έχουν ήδη προγραμματιστεί «σημαντικές συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης στο Τελ Αβίβ καθώς και με μία ισχυρή ομάδα ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από τα Γιάννενα».

Ακόμα, όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, θα υπάρξει παρουσία στην Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια, στην Τσεχία κ.α., θα «αναβαθμιστεί η υπηρεσία τουρισμού και θα εκδοθεί και νέο έντυπο υλικό» και «ειδικό βάρος θα δοθεί στην προβολή του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής με έμφαση στη μοναστική πολιτεία του Νησιού όπως επίσης και στα πολιτιστικά μνημεία».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης είπε ότι «στόχος είναι ο ποιοτικός και ποσοτικός τουρισμός», ότι η επιτροπή θα συνέρχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και ότι «το τμήμα τουρισμού έχει την δομή και την κατάρτιση για την ανάπτυξη δράσεων προβολής».

Από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η καθαριότητα, η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, τα επιστημονικά συνέδρια και οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, θέματα γενικής φύσεως δηλαδή.

Με αυτές τις μεθόδους, συν τις σχολικές εκδρομές, ο Δήμος σκοπεύει να προσελκύσει επισκέπτες. Αυτό, μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων, ότι τα δίμηνα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου και Ιουλίου- Αυγούστου η τουριστική κίνηση είναι πεσμένη και όχι τόσο με τη διαμόρφωση ενός all season τουριστικού προϊόντος…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back