Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με κοινωνική οικονομία στους νέους

Εικόνα του άρθρου Με κοινωνική οικονομία στους νέους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2019, 15:45
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με νέους ψηφοφόρους (και οργανωμένους πολιτικά) μίλησε ο Γιώργος Ζάψας, υποψήφιος περιφερειάρχης, στο Ιτς Καλέ.

Η συνάντηση είχε και ζωντανή αναμετάδοση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους, όπως η ανεργία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, ζητήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ζάψας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης προκειμένου να παρέχει στήριξη και ενημέρωση στους νέους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Ανάμεσα στις θέσεις είναι το κέντρο ενημέρωσης για χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, «με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), αλλά και την παραδοσιακή επιχειρηματικότητα, που μπορεί να ‘αναγεννηθεί’ με συνέργειες με το Πανεπιστήμιο και ερευνητικούς φορείς» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η παράταξη τονίζει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να χρηματοδοτήσει δομές όπως κόμβοι καινοτομίας (hubs) που ενισχύουν την πληροφόρηση και δικτύωση των νέων, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών και τους δίνει τα εφόδια για να αναδείξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους, όπως και τη δημιουργικότητά τους.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back