ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με καταγγελίες περί «φάμπρικας»

Εικόνα του άρθρου Με καταγγελίες περί «φάμπρικας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2019, 17:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «στήσιμο φάμπρικας» κατηγορεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου η επιμελητηριακή παράταξη της ΝΔ «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα. Μάλιστα, η παράταξη αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, το «μήλον της έριδος» ήταν ο προϋπολογισμός του 2020. Η παράταξη του κ. Γκίκα εκτιμά ότι ο κ. Δημητρίου κατασπαταλά πόρους, έχοντας μετατρέψει το Επιμελητήριο «σε φορέα δημοσίων σχέσεων, τουριστικό πρακτορείο και μελετητικό γραφείο». Γι’ αυτό και διαφώνησε με κωδικούς του προϋπολογισμού που αφορούν «αμοιβές νομικών», «συνεργασία με τεχνικό για την εκτέλεση όλων των διαδικασιών για το νέο κτίριο», «υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης», «βραβεία, γιορτές και θεάματα», «επιστημονικές μελέτες» κ.λπ. 

«Πάνω από 200.000 ευρώ σε κωδικούς κενούς ουσιαστικά περιεχομένου. Ζητήσαμε την απόσυρσή τους ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η λειτουργία του Επιμελητηρίου. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή» σημειώνει.

Σε αυτό το σημείο καταγγέλλει τη διοικούσα παράταξη ότι «έκανε αλχημείες» στην καταμέτρηση των ψήφων, προκειμένου να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. «Μπροστά σ’ αυτή την παρωδία η παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις του κ. Δημητρίου και των συνεργατών του αποτελούν βαθιά προσβολή στην λειτουργία του θεσμού, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και απαξιώνουν κάθε έννοια εύρυθμης λειτουργίας» καταλήγει το «Ισχυρό Επιμελητήριο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back