Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με καλό σημάδι στη Μόσχα

Εικόνα του άρθρου Με καλό σημάδι στη Μόσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017, 22:26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια πολύ μεγάλη σκοπευτική διοργάνωση τελείωσε και οι σκοπευτές του ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, επέστρεψαν φορτωμένοι με εμπειρίες , ωραίες εντυπώσεις  διακρίσεις και ένα μετάλλιο .Συγκεκριμένα οι πέντε σκοπευτές του Ομίλου που συμμετείχαν στην επταμελή ελληνική ομάδα, ταξίδεψαν στο προάστιο Κουμπίνκα της Μόσχας , όπου έγινε  το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Rifle World Shoot) IPSC.Η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και αποτέλεσε τεράστιο διοργανωτικό και αγωνιστικό σκοπευτικό γεγονός. Συμμετείχαν παγκόσμιας κλάσης σκοπευτές απ΄όλο τον κόσμο στο νεότευκτο σκοπευτήριο του Park Patriot.

Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός ακόμη και στην κατηγορία που επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία να συμμετέχουν έλληνες σκοπευτές (δεν επιτρέπεται η κατοχή των τυφεκίων semi auto). Αν και πίσω από τους ξένους σκοπευτές βρισκόταν εταιρείες-κολοσσοί όπως η Καλάσνικοφ, η οποία παρήγαγε ειδικό όπλο που το διέθεσε μόνο στους Ρώσους σκοπευτές, οι ‘Ελληνες  του ΜΠΟΥΝΤΟ , επέτυχαν να πλασαριστούν σε τρίτη, τέταρτη, έκτη, όγδοη και ένατη θέση στις διάφορες κατηγορίες που αγωνίστηκαν. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Νίκος Ράμμος στην κατηγορία Open Standard Manual Junior. Όμως όπως κι ο ίδιος δήλωσε, η συγκεκριμένη εμπειρία, αλλά και η συγκίνηση που ένοιωσε όταν ανέβηκε στο βάθρο, δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από τη μνήμη του.  Παρών ήταν και ο προπονητής του Μιχάλης Ζαφειρίδης που συμμετείχε στην αποστολή,  όντας και κριτής ως μέλος του IROA . Ο Όμιλος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον  ταξίαρχο  Νίκο Ανδριόπουλο για τη φιλοξενία στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου.  Οι υπόλοιποι σκοπευτές του ΜΠΟΥΝΤΟ , με σειρά επιτυχίας είναι οι ακόλουθοι. Δημήτρης Κανδύλης, Σωτήρης Ζαφειρίδης , Γιώργος Τσιάβος και Μιχάλης Ζαφειρίδης.

Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε και η επιλογή  στα shoot-off  που γίνονται  μετά το τέλος του κυρίως αγώνα και αποτελούν αγώνα επίδειξης , των σκοπευτών Δημήτρη Κανδύλη, Σωτήρη Ζαφειρίδη και Γιώργου Τσιάβου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back