ΘΕΑΤΡΟ

«Με δύναμη από την Κηφισιά» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Με δύναμη από την Κηφισιά» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2023, 12:10
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα θεατρικό έργο της νεότερης δραματουργίας, γραμμένο από το συγγραφικό δίδυμο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά το 1995, το «Με δύναμη από την Κηφισιά» ανεβαίνει και στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου Ιωαννίνων στις 27 και 28 Ιανουαρίου, σε παραγωγή της εταιρίας θεάτρου MONKS.

Η παράσταση αφορά την προσπάθεια τριών γυναικών μεταξύ 45 και 50 ετών να λύσουν τα προβλήματα συντροφικότητας που τις ταλανίζουν.

Ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι που προγραμματίζουν να κάνουν μαζί, με προορισμό την εξωτική Ταϊλάνδη, πιστεύουν ότι θα τους δώσει την δύναμη να κάνουν ένα restart στις ζωές τους απομακρυνόμενες από τα προβλήματα που έχει κάθε μία με το σύντροφό της.

Οι θεατές παρακολουθούν το έργο μέσα από τα μάτια και την αφήγηση της 20χρονης κόρης της μιας εκ των γυναικών, που παρακολουθεί την απελπισία τους απορώντας, καθώς όπως όλοι μας στα 20 πιστεύει ότι δεν θα γεράσει ποτέ. Ότι η φθορά του χρόνου και τα κοινωνικά πρέπει δεν πρόκειται να την ακουμπήσουν.

Μέσα σε εννέα κωμικά, ρυθμικά, σχεδόν παραληρηματικά πολλές φορές, επεισόδια, αναδεικνύεται μία πάλη πού βρίσκεται σε εξέλιξη και στη σημερινή κοινωνία μας 27 χρόνια μετά τη συγγραφή του έργου: την πάλη της γυναίκας να αλλάξει την εδραιωμένη εικόνα που έχουμε για αυτήν, προς κάτι πιο αυτόνομο πιο δυναμικό, πιο ανεξάρτητο, πιο ίσο.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τ της τον Νοέμβριο του 2022.

Σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαυρόπουλος. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλλα Νικολαΐδου (Αλέκα), Σοφία Ταγταλενίδου (Φωτεινή), Μελίνα Ταχτσίδου (Ηλέκτρα), Δόμνα Χουρναζίδου (Μάρω).

Εισιτήριο 10 ευρώ. Προπώληση στο viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back