ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με Βούτση-Μπίστη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου Με Βούτση-Μπίστη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2020, 18:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στο θεατράκι της Σκάλας, στις 20.00.

Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και ο Νίκος Μπίστης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η η Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν με δηλώσεις τους, «τους πολίτες των Ιωαννίνων να συμμετέχουν με την παρουσία τους αλλά και τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις τους για τα μείζονα ζητήματα που δημιουργούν στην χώρα μας η υγειονομική και η οικονομική κρίση που βιώνουμε».

Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος έκανε και έναν απολογισμό του ενός χρόνου της ΝΔ στην κυβέρνηση. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «συμπληρώθηκε ένας σκοτεινός χρόνος για τη δημοκρατία, και την κοινωνία, ένας χρόνος αφ’ ότου έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη» και την κατηγόρησε ότι «διαφήμιζαν πέρυσι ανάπτυξη 4%, πολύ γρήγορα έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο covid 19 χτυπήσει τη χώρα. Υπόσχονταν  καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά στον ιδιωτικό τομέα, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα, ενώ η μεσαία τάξη έμεινε αβοήθητη στο έλεος  της κρίσης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «βλέπουμε μεγάλα σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ να κουκουλώνονται και αντί να διωχτούν οι ένοχοι, να διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν» και παρέπεμψε στη «λίστα Πέτσα» και το «το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας».

Είπε ακόμα ότι «ηΗ περιφρόνηση του συντάγματος είναι μια άλλη κανονικότητα αυτής της κυβέρνησης. Τη στιγμή που το επιστημονικό συμβούλιο της βουλής, ενώσεις δικαστών, δικηγορικοί σύλλογοι και άλλοι θεσμικοί φορείς καταγγέλλουν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφισή του» και ακόμα, ότι «είμαστε εδώ για να παλέψουμε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση  προτού η χώρα μετατραπεί σε ‘οικογενειακή οφσόρ και σε δημοκρατία κρότου λάμψης’ όπως είπε και  ο Αλέξης Τσίπρας. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στη βουλή, στους δρόμους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και παντού, όπου οι πολίτες ορθώνουν το ανάστημά τους στις επικίνδυνες πολιτικές της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη».

Τέλος, οσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον καλωρόρισε και ευχήθηκε «στην 3η κατά σειρά επίσκεψή του στα Ιωάννινα τον τελευταίο χρόνο μας μας αποκαλύψει ,επιτέλους, το όραμά του για την ΄Ηπειρο και τον νομό μας. Του ευχόμαστε ν απολαύσει την επίσκεψή του στο γεφύρι της Πλάκας και να χαρεί το ιστορικό μνημείο που αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back