Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αναφορά στο «light ΠΑΣΟΚ»

Εικόνα του άρθρου Με αναφορά στο «light ΠΑΣΟΚ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2017, 11:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο χώρο του «νέου κεντροαριστερού φορέα» ως μόνιμος διεκδικητής ενός πολιτικού του κομματιού, οριοθετήθηκε ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και ένας από τους δέκα υποψηφίους αρχηγούς του πολιτικού χώρου που καθορίζεται από το ΠΑΣΟΚ και του περί αυτό, ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.

Η συγκέντρωση στο Du Lac είχε αρκετά λιγότερο κόσμο από ό,τι αυτή της Φώφης Γεννηματά, νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρότι η αναφορά του κ. Καμίνη είναι κυρίως στο φιλελεύθερο πολιτικό χώρο από τη μια, αλλά και στα αυτοδιοικητικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη, συγκέντρωσε και κάποιους οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Ο κ. Καμίνης στην ομιλία του χαρακτήρισε «εγχείρημα ιστορικής εμβέλειας τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς», ξεκαθαρίζοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές, θα είναι παρών και την επόμενη μέρα. «Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την «εντελώς ΠΑΣΟΚ» ρητορική της κας Γεννηματά και του κ. Μανιάτη, ο κ. Καμίνης επέλεξε να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αποφεύγοντας Όλοι θυμόμαστε, ότι πρώτη η ΝΔ σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα την οποία και παρέδωσε μετά από λίγο στον κ. Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι και ο συντριπτικός σε αυτή την πολιτική υπόθεση, ο κ. Καμίνης επέλεξε να συνδεθεί κυρίως με τις «μεταρρυθμιστικές κυβερνήσεις» και την περίοδο Σημίτη. Τέλος, κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο, διαπίστωσε ότι η Πειφέρεια έχει «προοπτικές και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back