ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτα το «άνοιγμα στην κοινωνία»

Εικόνα του άρθρου Πρώτα το «άνοιγμα στην κοινωνία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2018, 11:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με κύριο θέμα την «έξοδο στην κοινωνία» και όχι τις  βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ήρθε στα Γιάννενα ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Καμίνης παραβρέθηκε στην πρώτη, μετά από την εκλογική «καθίζηση» του χώρου του ΠΑΣΟΚ, μαζική κομματική διεργασία στα Γιάννενα, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Καμίνης στις δηλώσεις του είπε μεν «εκλογές», αλλά με αρκετά διαφορετικό τρόπο από τον επιτακτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη ή τον κάπως πιο υπαινικτικό της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Είπε δηλαδή ότι ναι μεν η χώρα χρειάζεται σταθερότητα (ο κ. Καμίνης έχει στηρίξει άλλωστε κάθε κυβερνητικό σχήμα στα πρώτα μνημονιακά χρόνια), αλλά το ΚΙΝΑΛ διαβλέπει «αστάθεια» στη σχέση κυβέρνησης-κοινωνίας. Αυτός, ήταν ένας τρόπος να πει ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι «έτοιμο όποτε γίνουν οι εκλογές», το πιο κλασικό πολιτικό επιχείρημα δηλαδή ενός ανασυντασσόμενου χώρου με κάποιο ρεύμα, αλλά χρειάζεται και χρόνο.

«Η πολιτική και το πρόγραμμά μας είναι η αποστολή. Να δούμε πώς θα βγούμε στην κοινωνία, ενόψει εκλογών. Οι δύο από τις τρεις εκλογές δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν» πρόσθεσε επίσης.

Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν απέφυγε να μιλήσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ουσιαστικά, είπε ότι οι εν ενεργεία δήμαρχοι και περιφερειάρχες που αναφέρονται στο «χώρο ΠΑΣΟΚ», θα έχουν τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Πάντως, πρόσθεσε ότι «όλα αυτά είναι πολύ πρόωρα ακόμα» και ότι δεν βρίσκεται γι αυτό το λόγο στα Γιάννενα.

Συνάντηση πάντως με εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς έγινε, όπως έγινε συζήτηση και για το νέο εκλογικό νόμο. Τέλος, στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε ξανά για το «άνοιγμα στην κοινωνία και τον προγραμματικό λόγο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα καταστήσει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back