tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναός Αγίου Παΐσιου με θέα

Εικόνα του άρθρου Ναός Αγίου Παΐσιου με θέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2019, 20:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις μήνες περίπου πέρασαν από τότε που η Μητρόπολη Ιωαννίνων θεμελίωσε έναν ναό, προς τιμή του δημοφιλούς, τα τελευταία χρόνια, Αγίου Παΐσιου, στην Κιάφα.

Ο ναός-προκάτ δεν έχει στηθεί ακόμη, με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων να σπεύδει για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων ενόψει επίσκεψης του οικουμενικού πατριάρχη. Λόγω ακριβώς αυτής της επίσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το αίτημα της Μητρόπολης για μία ακόμη τροποποίηση στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής όπου θα ανεγερθεί ο ναός.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι η συνοδευτική αίθουσα των 150 τ.μ., όπως έχει χωροθετηθεί, θα «κόβει» τη θέα από και προς τον ναό των 250 τ.μ.

Στο έγγραφο της Μητρόπολης προς τον Δήμο Ιωαννιτών, αναφέρεται ότι ο ιερός ναός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση ώστε να γίνεται ορατός τόσο από την οδό Δωδώνης όσο και από τις οδούς Βελισσαρίου και Μπάρκα. «Η θέση που τοποθετήθηκε η αίθουσα που θα τον συνοδεύει, καλύπτει τη θέασή του. Επίσης ο προσανατολισμός της είναι βορινός, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στη θέρμανσή της κατά τους χειμερινούς μήνες. Σε αντίθεση, η τοποθέτησή της έναντι του Ιερού Ναού την καθιστά άμεσα προσβάσιμη ως ένα ενιαίο σύνολο με τον Ιερό Ναό και τις δραστηριότητές του, ενώ συμβάλλει και στη μετέπειτα διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου» τονίζεται.

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην έκταση όπου θα ανεγερθεί ο ναός


* Φωτογραφία από την τελετή θεμελίωσης του ναού την 1η Σεπτεμβρίου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back