tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόση ζέστη κάνει στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Πόση ζέστη κάνει στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2024, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι τελευταίες μέρες είναι πολύ ζεστές σε όλη τη χώρα και στην Ήπειρο, η οποία πλέον φιγουράρει σε καταλόγους υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και χαμηλότερων, ήτοι το φαινόμενο «Βωβούσα-Κομπότι» που απέχουν 150 χλμ και... 27 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, συχνότατες είναι οι εστίες πυρκαγιών, ευτυχώς όχι μεγάλων, μέχρι στιγμής, στην Ήπειρο.

Πόσο έντονος όμως είναι ο καύσωνας στα Γιάννενα και κυρίως, πώς τον αισθάνονται οι κάτοικοι της περιοχής;

Σε αυτή τη λήψη με θερμική κάμερα, η οποία έγινε στις 11 το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, φαίνεται πού είναι πιο θερμά τα Γιάννενα και πού ψυχρότερα.

Η γενική αρχή στην απεικόνιση με θερμική κάμερα είναι ότι τα σημεία που απεικονίζονται με κίτρινο είναι τα θερμότερα, τα «μεσαία» είναι τα κόκκινα και τα πιο ψυχρά, είναι τα μωβ.

Η θερμοκρασία αέρα εκείνη την ώρα, ήταν 29,7 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή της Δομπόλη, όπου δεν υπάρχουν τόσα πολλά κτίρια και τα δέντρα διατηρούν τη δροσιά.

Προς το κέντρο όμως, το χρωματικό φάσμα αντιστοιχεί μέχρι και στους 34,5 βαθμούς, κυρίως επάνω στις πολυκατοικίες και όπου απουσιάζει η βλάστηση.

Η σημερινή υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στις 13.30 με 35,3οC


Περισσότερο «μωβ» υπάρχει προς τα Σεισμόπληκτα, όπου το αστικό πράσινο είναι πιο υπαρκτό, ενώ από τα πιο καυτά σημεία του καλοκαιριού, είναι οι μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπως η Κενάν Μεσαρέ για παράδειγμα.

Δείτε το βίντεο:





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back