ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μας… ξανάρθε το «γρήγορο ίντερνετ»

Εικόνα του άρθρου Μας… ξανάρθε το «γρήγορο ίντερνετ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2016, 10:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από τρία χρόνια, περιχαρής (στο βαθμό που ίσχυε ο όρος στη συγκεκριμένη περίπτωση) ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε «δωρεάν wifi» ως παροχή στους χειμαζόμενους από τις μνημονιακές συμφωνίες πολίτες της χώρας. Η εξαγγελία προκάλεσε μια σχετική θυμηδία για διάφορους λόγους.

Τώρα… επιστρέφει και στα Γιάννενα η εξαγγελία. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανακοίνωσε κάτι αντίστοιχο, με συγκεκριμένη στόχευση και προφίλ βέβαια, κάτι που δεν είχε η εξαγγελία Σαμαρά, αλλά με τις αντιστοιχίες να είναι αναπόφευκτες. Πρόκειται για το «Rural Broadband», το οποίο γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές "Λευκές" Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο αναπτύσσεται και στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα:

  • Σε 804 οικισμούς 19 νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου)
  • Σε 1.411 οικισμούς 15 νομών της Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Κα
  • Σε 1.443 οικισμούς 17 νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ψηφιακή ανάπτυξη και οι τηλεπικοινωνίες μπορούν, αναμφίβολα, να λειτουργήσουν ως η ατμομηχανή στην πορεία της Ελλάδας προς ένα πολύ καλύτερο αύριο, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο εμπορίου και τηλεπικοινωνιών»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back