Το Market In και οι εργαζόμενοι στη Βουλή

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2022, 13:49

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε το ΚΚΕ, για την υπόθεση των εργαζόμενων στο MarketIn Ιωαννίνων: «Έντεκα εργαζόμενοι των Ιωαννίνων αγωνίζονται από το 2015 και έχουν προσφύγει επανειλημμένως τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας όσο και στα δικαστήρια, προκειμένου να αναγνωριστεί ότι το σούπερ μάρκετ ‘ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ’ στα Ιωάννινα είναι διάδοχος του σούπερ Μάρκετ ‘ΑΦΟΙ Καρυπίδης ΑΒΕΕ’ έναντι των εργαζομένων σύμφωνα με το πδ. 178/2002. Σημειώνεται ότι η ‘ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ’ σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία το έτος 2019 απαριθμούσε συνολικά 196 ιδιόκτητα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ απασχολούσε περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι και σήμερα πολύ περισσότερους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Γιάννενα διαθέτει πλέον 3 καταστήματα» αναφέρει η ερώτηση.

Το ΚΚΕ παραθέτει τις αποφάσεις για τους εργαζόμενους και τονίζει ότι «παρα ταύτα μέχρι και σήμερα η επιχείρηση αρνείται να πειθαρχήσει στις δικαστικές αποφάσεις και να τους απασχολήσει».

Ερωτά τον υπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να παύσει η απαράδεκτη άρνηση της επιχείρησης να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για συνέχιση της απασχόλησης στην επιχείρηση των 11 εργαζομένων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back