ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης-Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Εικόνα του άρθρου Μάντσεστερ: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης-Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 00:28
ΚΟΣΜΟΣ

Ο 22χρονος Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, Σαλμάν Αμπέντι είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε τη χθεσινοβραδινή θηριωδία είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, ανέφεραν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο. Το όνομά του ήταν Σαλμάν Αμπέντι ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail o Αμπέντι είχε γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά καταγόταν από τη Λιβύη. Γείτονές του οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.

Η πράξη του 22χρονου κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και σε ένα οκτάχρονο κορίτσι με καταγωγή από την Κύπρο και τον τραυματισμό άλλων 59.

Ήδη από το μεσημέρι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε δηλώσει ότι ο δράστης είχε ταυτοποιηθεί από τις βρετανικές αρχές, ωστόσο δεν ήταν ακόμη ασφαλές να υπάρξει ανακοίνωση ονόματος.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε σήμερα γνωστό ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα και θα αναπτύξει επιπλέον ένοπλους αστυνομικούς στις αθλητικές εκδηλώσεις, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στη συναυλία στο Μάντσεστερ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στο Μάντσεστερ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού.

Οι πολίτες του Μάντσεστερ είπαν «όχι» στο φόβο και τον τρόμο, ενώ αφήνουν στην άκρη τις διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και πολιτικές πεποιθήσεις, υμνώντας την αγάπη και την αλληλεγγύη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back