ΕΛΛΑΔΑ

Μακεδονικό: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Εικόνα του άρθρου Μακεδονικό: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2018, 04:01
ΕΛΛΑΔΑ

Με βασικό αίτημα να μην γίνει καμία χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της FYROM, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν 90.000 πολίτες, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα έφθασαν στην συμπρωτεύουσα 284 λεωφορεία με διαδηλωτές.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και FYROM καθώς στη γειτονική χώρα παραμένουν όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού που υποθάλπουν επεκτατικές βλέψεις.

«Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ότι το γεγονός αυτό στέλνει ισχυρή μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση της FYROM», μετέδωσε από τη Θεσσαλονίκη η απεσταλμένη του euronews, Συμέλα Τουχτίδου.

Επίσης συλλαλητήρια για τη Μακεδονία διοργανώθηκαν σήμερα και από τον ελληνισμό της ομογένειας σε Γερμανία, Αγγλία και Αυστραλία

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την συγκέντρωση λίγο μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στην κατάληψη Libertatia, όταν ομάδα διαδηλωτών από το συλλαλητήριο προσπάθησε να επιτεθεί στους διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν αντιεθνικιστική διαδήλωση. 

Στην συνέχεια έβαλαν φωτιά στο υπό κατάληψη κτίριο Libertatia, Ομάδα ακροδεξιών προσπάθησε να κινηθεί προς την Καμάρα με την αστυνομία να τους απωθεί κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πηγή: Με πληροφορίες από το Euronews, φωτογραφία: Balkan Insight/Demetrios Ioannou

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back