ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: To πρώτο μωρό με μητέρα «θετική»

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: To πρώτο μωρό με μητέρα «θετική»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2020, 16:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το πρώτο νεογνό από μητέρα επιβεβαιωμένα θετική στον ιό SARS-CoV-2 γεννήθηκε διά καισαρικής τομής στο μαιευτήριο, στο Νοσοκομείο μας»: Τη σχετική ανακοίνωση κάνει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνεται, η μαιευτική παρακολούθηση της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης της, έγινε από γιατρούς της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Από το χρονικό σημείο που διαγνώστηκε θετική, κατόπιν τυχαίου ελέγχου, η παρακολούθηση της συνεχίσθηκε εξ αποστάσεως, με γνώμονα την ασφάλεια της κύησης αλλά και όσων επισκέπτονται το νοσοκομείο και των εργαζόμενων σε αυτό.

Χτες το απόγευμα, αποφασίστηκε η διεκπεραίωση της κύησης λόγω επιπλοκών, των οποίων η συσχέτιση με τον ιό SARS-CoV-2 δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, όπως αναφέρεται. Η άμεση μετεγχειρητική εικόνα μητέρας και νεογνού είναι άριστη.

«Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι. ήδη από την έναρξη του πρώτου επιδημικού κύματος, συναισθάνθηκε τις μεγάλες προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται και φρόντισε να θωρακιστεί έναντι αυτών με ριζικές ανακατατάξεις στα προγράμματα λειτουργίας της και στην χρήση των χώρων που διαθέτει, δίχως εκπτώσεις στην παρακολούθηση και φροντίδα του μαιευτικού πληθυσμού των βαρέων γυναικολογικών παθήσεων» αναφέρεται.

Η καισαρική τομή έγινε από τον μαιευτήρα-γυναικολόγο, επιμελητή Β’, Θεοχάρη Ευαγγέλου και τους ειδικευόμενους γιατρούς Στέφανο Φλίνδρη και Γεωργία Γαλάζιου, και υπό τη συνεχή παρακολούθηση του διευθυντή της κλινικής Μηνά Πασχόπουλου. Υπεύθυνος αναισθησιολόγος ήταν ο διευθυντής του ΕΣΥ Λεωνίδας Δίσνιτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back