ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαγκλαραίικα υπό ανάπλαση

Εικόνα του άρθρου Μαγκλαραίικα υπό ανάπλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2023, 22:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να προβάλλει το έργο της με σχεδόν καθημερινές της επισκέψεις σε μικρά και μεγάλα έργα.

Αυτή τη φορά ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βαγγέλης Πήχας και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος επισκέφθηκαν τα Μαγκλαραίικα στην Ανατολή, όπου γίνεται η ανάπλαση ενός κοινόχρηστου χώρου.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον κ. Πήχα, ο οποίος δεν έχει περιορισμούς στις προεκλογικές εμφανίσεις, καθώς δεν είναι υποψήφιος.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο». Μετά από διαγωνισμό, την υλοποίησή του ανέλαβε η εταιρία «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ» με κόστος σύμβασης 647.122,84 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2022, με προθεσμία ολοκλήρωσης το ένα έτος.

Ωστόσο το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σύμφωνα με τον κ. Πήχα, οι εργασίες θα αποπερατωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η αστική παρέμβαση περιλαμβάνει την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των ομβρίων για να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.

– Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

– Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

– Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

«Έργα λοιπόν δεν γίνονται μόνο στην πόλη. Μικρά ή μεγάλα εξελίσσονται σε όλη την έκταση του Δήμου γιατί όλες οι περιοχές αντιμετωπίζονται ισότιμα και υπεύθυνα» υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΟ ,,, ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ .... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ...ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ..ΟΙ ... Κ .. ΟΙ ΚΑΙ .. ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ... ΠΟΛΥ ΣΑΝΟΣ ...ΓΤΑ ΤΟ ΛΑΟ .. ΦΤΑΝΕΙ ......
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back