ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μάθετε για τη γεωλογία της χαράδρας του Βίκου

Εικόνα του άρθρου Μάθετε για τη γεωλογία της χαράδρας του Βίκου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2021, 20:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου τιμά αυτή την εβδομάδα με τη διοργάνωση σεμιναρίου εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο πεδίο από την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

Το επόμενο εκλαϊκευμένο σεμινάριο πεδίου θα γίνει στη χαράδρα του Βίκου την Τρίτη 29 Ιουνίου. Η θεματική ενότητα που θα αναπτυχθεί έχει τίτλο: «Η ιδιαίτερη γεωλογία & γεωμορφολογία της χαράδρας του Βίκου».

Τα σεμινάρια πεδίου απευθύνονται σε άτομα που απασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον γεω-τουρισμό (συνοδοί βουνού, οικο-ξεναγοί κά), καθώς και σε πολίτες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την πλούσια γεω-ποικιλότητα του Γεωπάρκου και της ευρύτερης περιοχής.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια γίνεται με ευθύνη των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν τον τρόπο μετάβασης και αναχώρησης από τα σημεία έναρξης και τερματισμού. Βασικές γνώσεις και εξοπλισμός πεζοπορίας καθώς και καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με την πανδημία covid-19. Απαραίτητη η διενέργεια self-test την προηγούμενη ημέρα.

Για το σεμινάριο της Τρίτης 29ης Ιουνίου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει οριστεί σημείο συνάντησης η κάτω πλατεία Μονοδενδρίου, στις 8 το πρωί,  και τερματισμός η πλατεία του χωριού Βίκος (περίπου ώρα 16.00). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 13.00 στο email: vikosaoosgeopark@epirussa.gr & στο epirus@epirussa.gr. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back