Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 30-03-2020, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια εικόνα από το πώς προχωράει η τηλε-εκπαίδευση στα Γιάννενα δίνει η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της.

«Όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά, οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν αξιέπαινη προσπάθεια ώστε να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές και να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία» τονίζει, δίνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς.

Προσθέτει δε ότι εντοπίζονται πολύ σοβαρά τεχνικά προβλήματα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας που δεν αντέχουν το μεγάλο φορτίο εργασιών.

Όσον αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας τονίζει πως «τα μαθήματα μέσω διαδικτύου έχουν ξεκινήσει ήδη, ενώ υπάρχει συζήτηση για τον τρόπο αναπλήρωσης των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων, μετά το τέλος της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων».

Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «με την τηλε-εκπαίδευση αποκλείονται αρκετοί μαθητές και φοιτητές που δεν διαθέτουν οικιακό υπολογιστή ή που αδυνατούν οικονομικά να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε κανένας φοιτητής και κανένας μαθητής να αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Μερόπη Τζούφη και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Πιο ειδικά τονίζει πως «το υπουργείο Παιδείας πρέπει να τοποθετηθεί σύντομα και επίσημα για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την μέχρι τώρα διδαχθείσα».

Τέλος, η βουλευτής υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση ενώ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων και αυτών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα