Μ. Τζούφη: Συνάντηση με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Συνάντηση με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2021, 16:40

Συνάντηση με τους εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών είχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Στράτο Χατζηπαναγιώτου, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ), το Νίκο Τζοβάρα, πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν το θέμα να διδάσκονται τα μαθήματα ειδικοτήτων αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας, ώστε να σταματήσει η ανάθεση της διδασκαλίας σε άλλους εκπαιδευτικούς.

Πρότειναν τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως αυτές αποτυπώνονται στις προσλήψεις των αναπληρωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη.

Αυτή από την πλευρά της τόνισε ότι «οι μόνιμοι διορισμοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η σωστή κατανομή των θέσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση και το υπουργείο ότι κωλυσιεργούν και «δεν θέτουν ως προτεραιότητα τη στελεχιακή ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Τέλος, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως «το υπουργείο Παιδείας αντί να προετοιμάζει τους μόνιμους διορισμούς και τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με υγειονομική ασφάλεια, ετοιμάζει νομοσχέδιο για την τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Είναι το ίδιο υπουργείο που κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στη διαχείριση της πανδημίας, αφήνοντας τα σχολεία κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back