πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Μικραίνει» το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λόγω ΕΒΕ

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Μικραίνει» το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λόγω ΕΒΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2024, 15:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη συρρίκνωση των δημόσιων ΑΕΙ μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, επισημαίνει η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» Μερόπη Τζούφη.

Από τις 62.248 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν οι 52.128, με περισσότερες από 10.000 θέσεις να μένουν κενές. «Στην τετραετία εφαρμογής του ‘κόφτη’, 48.000 θέσεις έχουν παραμείνει άδειες» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Όσο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεχίζει να πλήττεται και να «μικραίνει» με 1.122 κενές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, επτά πανεπιστημιακά τμήματα (Γεωπονία, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Λογιστική, Μαθηματικό, Φυσικό, Μηχανικών Η/Υ, Μουσικών Σπουδών) θα έχουν ελάχιστους έως λίγους πρωτοετείς λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ πολλαπλασιάζει την πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια και πλέον, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Απαξιώνει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλήττει τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η ανάγκη προάσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου είναι κομβική. Οι προοδευτικές δυνάμεις, ο ακαδημαϊκός κόσμος και οι φοιτητές συνεχίζουμε από κοινού τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και του κοινωνικού αγαθού της μόρφωσης» αναφέρει η κα Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back