ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Κατεδαφίζεται η δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Κατεδαφίζεται η δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2020, 15:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, χαρακτήρισε «νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» τον πρόσφατο νόμο που έφερε το Υπουργείο Παιδείας στη Βουλή.

«Παραδίδει τα κλειδιά στις επιχειρήσεις και θεσμοθετεί την παιδική και απλήρωτη εργασία» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Πράξατε τα ελάχιστα για τη υγειονομική θωράκιση των σχολείων. Δεν προχωρήσατε σε έκτακτη χρηματοδότηση και πρόσληψη προσωπικού, δεν μεριμνήσατε για δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δεν ενισχύσατε το δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης και δε δαπανήσατε ούτε 1 ευρώ για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των μαθητών. Αντίθετα στείλατε στα σχολεία παγουρίνο και μάσκες-αλεξίπτωτα», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το νομοσχέδιο καθαυτό, πρόσθεσε ότι «δημιουργείτε πρότυπα ΕΠΑΛ, στα οποία το πρόγραμμα σπουδών θα καθορίζεται από τους εκπροσώπους της αγοράς. Ιδρύετε τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης για… ‘ψυκτικούς από το Περιστέρι’, υποβαθμίζεται τις σχολές του ΟΑΕΔ, κλείνετε το 40% των δημόσιων ΙΕΚ και παραδίδετε τους σπουδαστές στον ιδιωτικό τομέα, καταργείτε τα Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ».

Η κα Τζούφη ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back