Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 12-10-2020, 17:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου οργάνωσης που θα περιλαμβάνει τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και που θα βοηθά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας υπενθυμίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η εκ νέου τοποθέτηση της κας Τζούφη γίνεται με αφορμή την επίσκεψη που έκανε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ) και τη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Κων. Φώτο και εργαζόμενους.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψή της, η βουλευτής Ιωαννίνων διαπίστωσε το βαθμό ετοιμότητας του Κέντρου Υγείας και ενημερώθηκε από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας για τον αριθμό των προληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της πανδημίας.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη διασύνδεσης όλων των βαθμίδων υγείας και εμπλοκής όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού υγειονομικού προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, η οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην ένταξη των 161 Κέντρων Υγείας και των 42 Περιφερειακών Ιατρείων στο δυναμικό των υποδομών για την αντιμετώπιση του Covid-19, ενώ θέτει ως επιτακτική ανάγκη την ενσωμάτωση των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ και την τροποποίηση του πλαισίου για τους συμβεβλημένους γιατρούς -οικογενειακούς και μη- με τον ΕΟΠΥΥ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα