ΒΟΥΛΗ

Μ. Τζούφη: «Γιατί η κυβέρνηση κλείνει το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών;»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Γιατί η κυβέρνηση κλείνει το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 17:32
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, ζητώντας εξηγήσεις γιατί κλείνει το ελληνικό σχολείο των Βρυξελλών.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι 160 μαθητές και οι 26 εκπαιδευτικοί του σχολείου ‘στην καρδιά της Ευρώπης’ βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς στέγη, τρεις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, μετά την ‘εντολή εκκένωσης’ που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης».

Οι κ.κ. Τζούφη και Φίλης σημειώνουν ότι αν και υπήρχαν επίσημες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του κτηρίου, το Υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησε και οι μαθητές-τριες ξεκίνησαν τηλεκπαίδευση, «χωρίς να είναι βέβαιο πως και πότε θα επιστρέψουν στο κτήριο ή αν θα υπάρξει άλλη σχολική εγκατάσταση για να στεγάσει τις ανάγκες του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου και του ΤΕΓ».

Τέλος, αναφέρουν ότι το κλείσιμο του σχολείου των Βρυξελλών «αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την απαξίωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, ενώ κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για συστηματική άρνηση να αναλάβει τις ευθύνες του». Σημειώνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών, υπεράριθμες τάξεις, λιγοστές ώρες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, νηπιαγωγοί που καλούνται να διδάξουν έφηβους μαθητές, κτιριακά ζητήματα που οδηγούν σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back