Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη για τις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη για τις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 19:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν λίγους μήνες, επί των ημερών της πρώην διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, είχε αποφασιστεί να μετατραπούν τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής και Κόνιτσας σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Την όλη υπόθεση έρχεται να υπενθυμίσει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, σημειώνοντας ότι «οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και το προσωπικό τους μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες λειτουργίας που έχουν οι δομές φιλοξενίας σε  συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες».

Η παρέμβαση της κ. Τζούφη γίνεται με αφορμή τη δημιουργία νέας δομής από αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, για την οποία το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα κατά της δομής. Η βουλευτής, η οποία κατάγεται από το Ζαγόρι, υπενθυμίζει ότι δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς εκ μέρους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Το επόμενο διάστημα απαιτείται η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, με ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων, η εξεύρεση και αξιοποίηση των κατάλληλων χώρων, καθώς και η εμπλοκή έμπειρου προσωπικού» καταλήγει η βουλευτής.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back