Oikonomou pisoi

Μ. Τζούφη για την ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 21:31

«Οι γυναίκες, γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εργαζόμενες σε πολλές δομές αλληλεγγύης, στα σώματα ασφαλείας, στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα σουπερμάρκετ, έδωσαν τη μάχη του κορονοϊού ηρωικά», τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επεσήμανε ωστόσο πως «κατά τη περίοδο της καραντίνας καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, με το φαινόμενο να συνδέεται και με την οικονομική κρίση και ύφεση». Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι λόγοι συνδέονται με το άγχος των ανδρών που συνδέουν την αυτοεκτίμησή τους, με την ικανότητα να φέρουν χρήματα στο σπίτι. Το άγχος φτωχοποίησης τους κάνει εν δυνάμει θύτες, με βάση βέβαια και τη βιώμενη δική τους εμπειρία, η οποία αναπαράγεται. Το χειρότερο είναι ότι, η νέα γενιά έχει την τάση να αναπαράγει το μοντέλο, διότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνει τους θύτες και τους γονείς. Άρα το θέμα είναι μπροστά μας».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις ώστε να καταστρώσει σχέδιο, να οργανώσει σχετικές παρεμβάσεις και να διευκολύνει το συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και φορέων, ενώ ζήτησε στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής να παρουσιαστούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back