Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Δύο πάνινες μάσκες και ένα παγουρίνο»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Δύο πάνινες μάσκες και ένα παγουρίνο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2020, 12:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ως «ελλιπές και πρόχειρο» χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχέδιο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε μεταξύ άλλων πως την κυβέρνηση ότι «αρνήθηκε το διάλογο μεταξύ κομμάτων, ειδικών και εκπαιδευτικών και αγνόησε τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Αντιπολίτευσης για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Επίσης, κατηγόρησε απευθείας την υπουργό Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι «κατάφερε να εξοργίσει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς με τις δηλώσεις της για το μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη, συμψηφίζοντας τα ολιγομελή τμήματα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας με τις πολυπληθείς τάξεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η πραγματικότητα είναι πως 1 εκατομμύριο παιδιά, δηλαδή 3 στους 4, φοιτούν σε τμήματα με αριθμό μεγαλύτερο των 17 μαθητών».
Υπενθύμισε το θέμα της Ειδικής Αγωγής, όπου «90.000 παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα επιστρέψουν στις τάξεις με πλήρη σύνθεση, χωρίς ουσιαστική προετοιμασία. Οι προβλεπόμενες προσλήψεις της Παράλληλης Στήριξης έχουν καθυστερήσει, τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εξατομικευμένες οδηγίες στους εν λόγω μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό».

Κλείνοντας είπε πως το σχέδιο συνοψίζεται στο εξής: «δύο πάνινες μάσκες και ένα παγουρίνο» και κάλεσε την υπουργό Παιδείας να υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back