Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Δώρο στους σχολάρχες το νομοσχέδιο Κεραμέως»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Δώρο στους σχολάρχες το νομοσχέδιο Κεραμέως»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2020, 11:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη ομιλία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικής εκπαίδευσης, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε την υπουργό Νίκη Κεραμέως ότι φέρνει ένα «νομοθέτημα που αποστρέφεται την Παιδεία ως κοινωνικό αγαθό, που την αντιμετωπίζει ως εμπορικό προϊόν και που εχθρεύεται τους λειτουργούς της, τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κυβέρνηση δυναμιτίζει την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ παραχωρεί τη συνταγματικά και λειτουργικά κατοχυρωμένη εποπτεία της πολιτείας στους σχολάρχες».

Είπε ακόμα ότι ο νόμος επιτρέπει τις απολύσεις και «απελευθερώνει τους τίτλους σπουδών από τον απαραίτητο κρατικό έλεγχο, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας στην έκδοσή τους και αμφισβητώντας την ισονομία μεταξύ μαθητών των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι πάντες -πλην των ιδιοκτητών- ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ακόμα και της ΔΑΚΕ, δηλαδή της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκεινται στη ΝΔ».

Αναφέρθηκε και στις χρηματοδοτήσεις ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων προς τη ΝΔ και το σχετικό lobbying, κάνοντας λόγο για «μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back