Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: Αναφορές στη Βουλή για ΔΙΕΚ, Παράλληλη Στήριξη

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Αναφορές στη Βουλή για ΔΙΕΚ, Παράλληλη Στήριξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2022, 18:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο κοινοβουλευτικές αναφορές κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Παράλληλη Στήριξη και  τα δημόσια ΙΕΚ.

Στην πρώτη αναφορά, η κα Τζούφη επισυνάπτει αναφορα με επιστολή γονέων μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που καταγγέλλουν ότι ο μαθητής στερείται την Παράλληλη Στήριξη και τη συμμετοχή σε τμήμα ένταξης -όπως δικαιούται- λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την κα Τζούφη, «οι γονείς κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για παραβίαση της νομοθεσίας και θέτουν το ερώτημα αν έτσι εννοείται η ‘εξαγγελλόμενη και πολλά υποσχόμενη αναβάθμιση του σχολείου’».

Σχετικά με τα δημόσια ΙΕΚ, η κα Τζούφη επισυνάπτει την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημόσιων ΙΕΚ (ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ), σύμφωνα με την οποία τα Ινστιτούτα Επαγγελματικά Εκπαίδευσης «εξακολουθούν να στενάζουν δύο χρόνια από την ψήφιση του νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση». Καταγγέλλουν επίσης ότι «τα ΔΙΕΚ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, με κύρια προβλήματα την έλλειψη χρηματοδότησης, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε εργαστηριακές υποδομές» και ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης και διοχέτευση πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, οι χειρισμοί του ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχουν οδηγήσει τα δημόσια ΙΕΚ σε οικονομική ασφυξία και τους ίδιους τους διευθυντές να επαιτούν χρήματα από χορηγούς».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back