ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: Αθλητές με αναπηρία, σε αποκλεισμό

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Αθλητές με αναπηρία, σε αποκλεισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 18:29
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι αθλητές-τριες με αναπηρία μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στο 25% των αθλητικών χώρων.

Αυτό, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με θέμα «Πολιτικές για ΑμεΑ στον αθλητισμό».


Έφερε παράδειγμα το περιστατικό με τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος έμεινε εκτός βάθρου σε εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο γιατί δεν υπήρχε ράμπα.

Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν τα σχετικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και πως οι χορηγίες και ο εθελοντισμός δεν αρκούν για τη συστηματική ενασχόληση, στην περίπτωση των συλλόγων ΑμεΑ.
Η κα Τζούφη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη μεταχείριση παραπληγικών που διαμαρτύρονταν για την περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων τους, συγκέντρωση που χτύπησαν τα ΜΑΤ και δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεριμνήσει για αύξηση κατά 20% του επιδόματος αναπηρίας, «δωρεάν χορήγηση των εργαλείων αξιοπρεπείας (πχ: αμαξίδια, ακουστικά, τεχνητά μέλη),  αναμόρφωση των ΚΕΠΑ με πολλαπλασιασμό των γιατρών και των ειδικοτήτων στις επιτροπές» κ.α..

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back