Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Τζούφη: «Θα καταργηθούν μέτρα» στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Θα καταργηθούν μέτρα» στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2022, 18:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην 99η Σύνοδο Πρυτάνεων, που γίνεται τα Γιάννενα.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε μεταξύ άλλων ότι «το τιμωρητικό μοντέλο χρηματοδότησης που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας οδηγεί τα ΑΕΙ σε οικονομική ασφυξία» και προανήγγειλε ότι η «επόμενη προοδευτική κυβέρνηση» θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Χαρακτήρισε «αχρείαστη, παράλογη και επικίνδυνη την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και προετοίμασε επίσης για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της ισοτιμίας πτυχίων ΑΕΙ - Κολλεγίων και «όσων μέτρων δυσχεραίνουν τη φοίτηση».

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων κ.α. η κα Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πολιτεύεται με διαρροές στα ΜΜΕ, αντί να συζητά ουσιαστικά με την πανεπιστημιακή κοινότητα» και ότι «τα αντιδημοκρατικά μέτρα απαιτούν και αντιδημοκρατικό τρόπο για να επιβληθούν».

Η βουλευτής παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την έρευνα και πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητη η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη βελτίωση των πανεπιστημιακών υποδομών (εργαστήρια, εξοπλισμός, κτήρια, φοιτητική στέγη)» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης, «έχει διαταράξει το οικοσύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας και πλέον απειλεί την εθνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Η τοποθέτησή της είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back