Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Κεφάλα: Αρχαία Δωδώνη όπως αρχαία Ολυμπία

Εικόνα του άρθρου Μ. Κεφάλα: Αρχαία Δωδώνη όπως αρχαία Ολυμπία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2021, 13:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Brand που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια», «σημείο αναφοράς στον επενδυτικό χάρτη της Ευρώπης», « συνώνυμο της επιτυχίας και της προώθησης νέων ανθρώπων», «βάσεις για να γίνουμε ένα τεχνολογικό hub εφάμιλλο αυτών του εξωτερικού», «πιλότος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης», «σοβαρός πόλος ανάπτυξης, καινοτομίας, τεχνολογίας, τουρισμού και πολιτισμού»: Όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους απέδωσε στην Ήπειρο και στα Γιάννενα η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Η κα Κεφάλα, όπως ενημερώνει και με ανακοίνωσή της, κατέθεσε και μια πρόταση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Η πρόταση αφορά το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και την ανάδειξή του στα πρότυπα της αρχαίας Ολυμπίας.

Η κα Κεφάλα εννοεί τη συνεργασία της Microsoft και του υπουργείου Πολιτισμού για την ψηφιακή αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας. «Μπορούμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, κατά τα πρότυπα της κοινής πολύ πετυχημένης προσπάθειας του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft, που  ζωντανεύει ψηφιακά ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας με τη βεβαιότητα ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back